На 16 септември 2013 г. стартира ежегоден конкурс за фентъзи и фантастичен разказ!

Издателство „Колибри“, клуб „Галактики“, българският фензин „Шадоуденс“ и „Книголандия“ обединяват усилия с цел популяризиране и насърчаване развитието на фентъзи и фантастичния жанр в България.

Победителите ще получават отличия в рамките на редовните срещи на клуб „Галактики“. Годишно ще се състоят 4 кръга от конкурса, а най-впечатляващите умотворения ще бъдат публикувани в електронна книга-антология „Галактики“!

Набирането на разкази от първия кръг приключва на 16 октомври 2013. Всички текстове, подадени след 24:00 часа на тази дата, автоматично ще бъдат прехвърлени за участие в следващото издание (кръг) на конкурса. Предложенията трябва да се изпращат в електронен формат.

Условия за участие:

-    В конкурса могат да участват само ентусиасти, които: владеят добре български език; имат продуктивно въображение; умеят да пишат. Текстове, които не са граматически и стилистично издържани, няма да бъдат оценявани.
-    Като обем разказите не следва да надвишават 10 000 знака (с отстоянията). По-дългите текстове ще бъдат дисквалифицирани автоматично.
-    Всеки участник има право да изпраща само по един разказ за всеки кръг на конкурса.
-    Предложенията трябва да бъдат изпратени в електронен формат, word файл, на електронен адрес: svetlyo@colibri.bg. Не пропускайте да отразите трите си имена, подходящ електронен адрес и телефон за контакт.