Натали Трифонова до няколко месеца ще бъде аут от Би Ти Ви, издадоха хора от медията. Секси синоптичката била назначена по заместване на колежката си Станислава Цалова, която е в майчинство. Титулярката обаче смятала скоро да се връща на работа, което означава, че заместничката й ще трябва да си тръгне, писа „Уикенд“.


Проблемът в Би Ти Ви бил, че от централата в чужбина отпускали само три места за синоптици. В момента това са Емил Чолаков, Христина Балинска и Натали. Последната обаче нямала постоянен щат. В деня, в който Станислава Цалова реши да прекрати отпуска си по майчинство, заместничката й трябва да бъде уволнена.


За маркетинг шефовете в телевизията това било голям проблем, тъй като дългокраката блондинка е едно от най-любимите лица на зрителите. Тя е сред най-търсените звезди на медиата и за броени седмици след първата си поява на екран събра фенска маса, за която дори колежката й от Нова тв Никол Станкулова може само да мечтае. Въпреки това обаче трудно ще се намери начин да я задържат на работа.

„Ако искат Натали да остане, ще трябва да лобират за нея пред шефовете от чужбина, а тях не ги интересува кой е звезда и кой – не. Интересуват ги само голите цифри. Ако са решили, че в телевизията има бюджет само за трима синоптици, трудно ще се съгласят на четвърти щат”, смятат хората в Би Ти Ви.

Според тях, за да остане дългокраката Натали, ще трябва да уволнят някой друг. Това обаче е почти невъзможно. Станислава Цалова със сигурност няма как да бъде отстранена от работа не само защото е много лоялна към телевизията и си върши работата добре, но и защото законът я пази като майка на дете под 3-годишна възраст. Емил Чолаков и Христина Балинска също нямало да си тръгнат, тъй като с нищо не са се провинили, за да ги уволнят. Единственият шанс бил някой да напусне по собствено желание. Това обаче било само в сферата на мечтите на застрашената от безработица Трифонова.


Говори се, че екипът по прогнозата за времето в Би Ти Ви щял да бъде най-щастлив, ако и Цалова се върне на работа, и Трифонова остане. Това ще им гарантира спокойствие, тъй като със свития си щат, ако някой излее в отпуск, се налага другите двама да работят без почивен ден, за да го покриват. Четвърти човек в екипа би решил този проблем. Въпросът е как да убедят хората в чужбина, че има реална нужда от него. 

източник: Хотарена