Най-симпатичният тандем от „Стъклен дом” - шефът на охраната Антон Ставрев (Красимир Ранков) и жена му – фризьорката Ваня (Стефка Янорова), но този път не в някой филм, а на сцена.

Явно успехът от сериала ги е окрилил и актьорите са решили да проверят дали „брачният” им живот ще издържи и на допълнителни сътресения в театъра. Е, явно „семейните им окови” не се оказаха достатъчно здрави, защото те си изневеряват, и то с най-близките си приятели в премиерния спектакъл „Сега или никога” от Валентин Красногоров.

Прогнозираме, че с руската комедия театър „Българска армия” ще направи поредния си удар, защото пиесата съдържа всички съставки за потенциален хит -смешен текст и страхотни актьори.

Тук „уловката” за зрителите е двойна. Не само „семейство Ставреви” ще вкарат много публика в салона, но и братята Веселин и Красимир Ранкови, които за пръв път излизат заедно на сцената. Докато Веселин Ранков го знаем от афиша на военната трупа, то брат му Краси отдавна не бяхме гледали в софийска постановка. Така че това е негово своеобразно

символично завръщане в столицата

В „Сега или никога” братята Ранкови правят един от най-смешните дуети. Любопитно е, че те са променили малко текста на автора и непрекъснато се обръщат един към друг с „брат ми”, въпреки че в оригинала техните герои са Съпруга (Красимир Ранков) и неговият Приятел (Веселин Ранков). Освен че са главните герои, те са и постановчици на руската пиеса. Автор на сценографията и костюмите е Петя Боюкова.

Мъжете, изрекли лъжа по време на действието, се набождат на огромен кактус, който се намира в хола на Семейството. Така че може да си представите какво охкане и отскачане пада по време на постановката. От това произтичат доста комични сцени, които ни връщат в зората на нямото кино и по-точно към филмите на Чарли Чаплин. Но какво пък, този незлоблив и простичък хумор винаги се е харесвал.

Поводът, събрал героите в „Сега или никога”, е годишнината от сватбата на Семейството. На малко тържество в дома им те са поканили своя Приятел/брат и нейната Приятелка (Ярослава Павлова). Тази среща се оказва не толкова повод за празнуване, колкото в желание да разкъсат брачните си окови и да сложат началото на нов живот.

С Приятеля и Приятелката. От това произтичат куп недоразумения и смешни ситуации, като за подправка служи доста остроумният диалог. „Бракът е като чайник. Може само да изстива.” Това е само една от мъдрите сентенции, които ръсят братята Ранкови. „Щастливият брак е оптическа измама”, „И да си женен, и да не си женен, след 10 години ще съжаляваш”, „Бракът е като цвете – трябва редовно да се полива”, продължават героите в същия дух. Зад комичната фасада на пиесата обаче се крият доста типични житейски ситуации, в които сигурно мнозина ще се разпознаят. Равностоен партньор на Краси Ранков е „съпругата му” Стефка Янорова. Както и в „Стъклен дом” актрисата проявява комичен талант и верен усет да играе на ръба на шаржа. След мюзикъла „Стъпка напред” в Младежкия театър тук отново виждаме Ярослава Павлова, която играе фаталната Приятелка.

Макар да излиза премиерно в края на сезона, спектакълът няма да губи скорост. През юли карето актьори тръгва на турне из страната с подкрепата на „Евробет”. След представлението на 4 юли в столичния театър „Българска армия” отиват в Банско. Там разиграват „Сега или никога” на 5 юли. После отново са в София за представления на 8 и 13 юли и после ще обикалят страната. Градовете късметлии да зърнат постановката на братя Ранкови тепърва ще се уточняват.