В своето първо тв интервю след загубата на съпругата си Мария през април тази година легендарният Стефан Данаилов призна, че все още не може да се освободи от усещането, че жена му го е повикала малко преди да почине.

Той направи откровена изповед за болката и ударите на съдбата в предаването Cool...t по bTV. Припомняме, че преди дни Данаилов се върна триумфално на сцената на Народния театър със спектакъла „Пигмалион”.

„Исках да докажа на себе си, че заболяването, с което се борих толкова време, не ме е повалило. Затова не се поколебах да изляза на сцената. Въпреки че Мария не бе добре. Тя ме окуражи и ми каза: „Иди, там те чакат”. И аз отидох. Мина репетицията и изведнъж излязох от сърдечен ритъм и се наложи да се върна в болницата. Часове по-късно тя си отиде, просто ме извика, за да съм до нея”, разказа Ламбо.



Той допълни, че все още няма тонус и настроение, но се разсейва с работата си и студентите. Бързал да се прибере вкъщи и да се отдаде на мъката си, но се надява скоро да започне да се възстановява, макар че беше категоричен, че винаги ще носи болката от загубата на съпругата си у него.

Като свой грях Стефан Данаилов отчете това, че често е отсъствал от дома си и не е прекарвал достатъчно време с Мария. Но тя го е подкрепяла да гони кариерата си.

„Радваше се на успехите ми, но на мен ми тежи, че не можех да бъда повече време с нея”, просълзи се актьорът. Макар че му е толкова трудно, Ламбо беше категоричен пред камерите: „Не смятам да се предавам, имам още работа да свърша”.

Запитан как се е променил през времето, когато научава за страшната си диагноза досега, Данаилов отговори:

„Променяш се, защото в един момент си казваш: „Егати, сега ли трябва да си заминавам?” И се притеснявах как ще се справи Мария. А тя не знаеше нищо за болестта ми. Нищо! А виж, случи се точно обратното. Сега искам да изпълня това, което й се искаше на нея”.