Стефан Данаилов се чувства подтиснат от стоенето вкъщи сам. Актьорът признава, че напоследък дори е започнал да мисли и за края.

Единственото, което го спасявало, било ходенето в Народното събрание.

„В парламента ще си ходя, това ме ангажира. Каквото и да си говорим, тук сам всякакви мисли ми идват в главата. Абе, живот и здраве, отдавна съм спрял да правя планове. С жена ми още преди години решихме - никакво наговаряне", разкрива Стефан Данаилов в интервю за „24 часа".

Той признава, че смъртта на съпругата му Мария е била за него изключителен шок: „Това, което се случи с Мери, ми дойде като гръм. Виждах, че не е добре, но не съм очаквал така бързо да се развият нещата."

Независимо, че има здравословни проблеми, актьорът и бивш министър на културата по времето на тройната коалиция, продължава да пуши. До последно пушела и съпругата му Мария:

„На тия години моята мила съпруга, Бог да я прости, много пушеше. Ей тука на това диванче лежи, сили няма, ама с цигарката... Викам й: „Мерка, много пушиш, бе!" А тя ми отговаря: „Ламбо, един порок имам, няма да го оставя. Това ми остана. Нито имам желанието да се обличам, нито нещо друго."