Стефан Илчев очаквано спечели седмия сезон на „Като две капки вода”, като по този начин предотврати сръдните между ВИП-овете Мария Илиева, Тита и Милко Калайджиев. Всеки от тримата щеше да се обиди, ако някои от останалите бе обявен за най-добър, но Илчев е твърде неизвестен, за да застрашава тримата си известни колеги.  Така той получи шанса да надвие останалите финалисти-Тита, която остана четвърта, Мария Илиева и Милко Калайджиев, завършил трети. Прекрасното превъплъщение на победителя като остави зрителите без дъх. Илчев благодари на майка си, която бе в залата и й посвети наградата. По традиция на финала журито в състав Димитър Ковачев-Фънки, Хилда Казасян и Магърдич Халваджиян не дава оценки и така всичко остава в ръцете на публиката, която единствена определя кой да грабне наградата-лек автомобил.

За първи път в историята на шоуто Мария Илиева и Тита влязоха в две от емблeматичните визии на един и същ изпълнител – неповторимата дива Бионсе, а Милко Калайджиев бе Георги Минчев и приличаше едно към едно. Стефан Илчев заложи на жената, чиято имитация неведнъж му е носела овациите на публиката. „За първи път ще се преобразя в Лили Иванова - до момента аз съм имитирал единствено гласа й, но сега ще разбера какво е да представиш образа на тази жена. Среща съм се преди години с Лили Иванова и бях изключително развълнуван“ сподели Стефан Илчев пред Мон Дьо часове преди финала.

Нощта на големия финал на „Като две капки вода“ срещна публиката със специални гости, нови дуети и забавни моменти, като връчването на специални награди с името на продуцента Магърдич Халавджиян. Всеки от участниците получи плакет с неговия лик. Отпадналите от финала Папи Ханс и Деси Добрева бяха Васил Найденов и Силвия Кацарова, а Дичо и Петя Буюклиева- Ози Озбърн и Лита Форд. Специални гости бяха братя Аргирови, които преди две седмици бяха част и от журито. Една от най-запомнящите се дами в историята на шоуто – Софи Маринова пък пя в дует със своя син Лоренцо.