Най-ценната вещ на попзвездата Стефан Илчев – професионалния му микрофон мистериозно изчезна минути, преди той да напусне курорта Албена. Инцидентът предизвика истински полицейски екшън, който обаче завърши щастливо.

Илчев бил на частно парти, в един от хотелите в курорта, а призори трябвало да отпътува към Слънчев бряг.

Докато се сбогувал с домакините си, личният му багаж за минути останал без надзор, а когато се обърнал отново, установил, че микрофонът, заедно с цялата система към него, липсва.

Както за всеки музикант, така и за Стефан, това е най-скъпата вещ, не само заради цената или сантименталната стойност, която носи, но и заради професионализма.

На помощ на Стефан Илчев се притекли от охраната на хотела и точно като в екшън филм, извадили записите от охранителните камери, за да проследят дали не са запечатали някой твърде запален фен.

Похитителят бил идентифициран и за съжаление се оказал гост на хотела, който тъкмо напускал с цяла група румънски туристи.

Още преди автобусът на групата да напусне курорта бил блокиран от полицейски автомобили.

Микрофонът и системата към него били намерени старателно разглобени и прибрани в багажа на един от туристите.

Стефан Илчев бил толкова щастлив, че решил да не повдига обвинение, но не забравил горещо да благодари на всички, благодарение на които си върнал любимия микрофон.