“Като баща не знам за това”, казва синият политик в интервю за “България днес”.

“Истината е, че на този етап няма годеж, както е истина и че от три години вече с Антон живеят заедно. Всъщност аз бях последният, който научи за връзката им”, разказва Софиянски.

Той научил от разговорите с дъщеря си Ива по телефона. Всеки път като я питал къде е, тя отговаряла: “С Антон съм”. Бил спокоен, че го има Антон, че дъщеря му си има сериозен приятел. Един ден прочел във вестника кой всъщност е Антон.

За семейството на Васил Божков казва, че не са сватове и нямат никакви специални отношения:

“Някой път с Васил си разменяме няколко думи, чисто професионални”. Не обсъждат и бъдещето на децата си. “Ние сме сериозни мъже. Когато знаем, че нещо не зависи от нас, няма какво да се бутаме”, казва Софиянски.

Така бившият столичен кмет опроверга слуха, че милиардерският наследник Антон Божков е подарил на Ива Софиянска годежен пръстен на стойност 15 хил. евро, а годеницата не се поколебала да приеме предложението, дори полудяла от щастие.

От няколко години Софиянска живее при Антон Божков в Лондон, но отскоро двамата редят огромно баровско жилище, което се намира в централната част на английската столица. Бъдещите младоженци смятат да се установят да живеят за постоянно в Лондон.

Децата на известните бащи обаче често си идвали и в България, но не контактували с много хора. Говори се, че сред най-близките приятели на Ива е Ивайла Бакалова, която също се подвизава в английската столица, а отскоро дори се носи слух, че ще се мести окончателно там с дъщеря си Рая, дете на Румен Гайтански-Вълка.

На въпроса има ли съпругата му Алиса частен самолет “Чесна”, Софиянски обяснява, че нямала самолет и че интригата тръгнала от това, че Алиса започнала да кара курсове за пилот и обичала адреналина. “За съжаление така и не успя да ги завърши. Все пак веднъж излетя и кацна”, разказва за интереса на жена си политикът, пише blitz.bg.

Снимка: Bulphoto