Слуховете, че дъщерята на Стефан Софиянски - Ива и синът на Васил Божков – Антон, вдигат сватба, битуват още от 2008 г. Горе-долу тогава Ива и Антон признаха на всеослушание, че са заедно.

Преди време мълвата приписваше на Антон Божков авантюра с поп звездата Мария Илиева, след това и със Славея Сиракова. Ива Софиянска пък бе свързвана с женения диджей Дамян. Преди това пък ходеше с 19-годишния студент в УНСС Владо. Каква е истината за младите влюбени, попитахме лично Стефан Софиянски, пише blitz.bg.

- Г-н Софиянски, вярно ли е, че дъщеря ви Ива и синът на Васил Божков – Антон, са вдигнали тайна сватба в Лондон? Според информацията Антон дори е подарил на Ива годежен пръстен за 20 000 евро...

- Не знам за такова нещо. Доколкото знам, Ива дори няма намерение за момента да сключва брак. Не е мислила по този въпрос. За първи път чувам, че е имало сватба и дори, че "сватбата била тайна" (смее се).

- И преди съм ви питала за "сватбата на дъщеря ви", защото за нея, откровено казано, се говори вече от месеци. След като сватба не е имало, на какво отдавате подобни слухове?

- Нямам представа. Но аз наистина последен разбирам какво се случва. Това обаче съвсем не означава, че Ива е сключила тайно брак. Не знам кой и защо съчинява подобни глупости, но те със сигурност не отговарят на истината. Ива не е споделяла много-много с мен по тази тема. Не, не се е омъжвала нито явно, нито тайно все още, но и не разбирам кого вълнува това? Защо е целият този интерес към нея?

- Защото от трите ви дъщери Ива е най-популярна в медиите, пък и винаги сте казвали, че на нея й харесва да е под светлините на прожекторите, че не се притеснява да е публична личност. Откакто връзката й със сина на Васил Божков стана обществено достояние, подобни коментари са съвсем нормални.

- Да, така е, казвал съм го, но при Ива в момента не се случва нищо, което да е интересно за хората. Работи си, учи си и не е тръгнала да се жени. В момента цялата й енергия и мисъл е насочена към това да си завърши успешно образованието.

- Добре, но все пак, как бихте реагирали, ако попаднете в тази ситуация - да разберете за такава тайна сватба в живота й?

- Дори не мога да си представя подобна ситуация, поради простата причина, че в нашето семейство никой никога не е правил нищо тайно. Самият аз, като публична фигура, никога нищо тайно не съм правил. Не го правят и децата ми.



- Всъщност вие кога разбрахте, че човекът до Ива е точно синът на Васил Божков - Антон?

- Научих последен от всички вкъщи за това. Но не е било тенденциозно, просто така се случи (смее се). Но да ви кажа, не виждам никакъв проблем, че е станало така. Ива е вече голяма, решава сама, не е нужно винаги да обсъжда с мен онова, което прави. Преди време беше писано, че тя и Антон са сгодени. И това не е вярно. Поне аз не знам за такова нещо. Изобщо по темата се пишат постоянно невероятни измислици, от които просто се чудя какъв е смисълът?!

- А истина ли е, че сте разбрали кой всъщност е Антон от вестниците?

- Да, вярно е, така разбрах, но по-късно. В началото нямах представа, но за мен в тази ситуация няма нищо необичайно. За мен е важно тя да е щастлива. Когато Ива е спокойна, не питам кога, къде, какво, ако има нещо – тя сама ще ми каже. Аз не деля хората. Щом дъщеря ми си хареса някого, тя е достатъчно голяма вече, за да може да направи избора и преценката си сама.

- Одобрявате ли като баща този избор? Може да разбирате последен, но все пак имате право на мнение, нали така?!

- Ами да, но щом тя е щастлива и аз съм щастлив. Кой човек няма да е щастлив, когато децата му са щастливи?! А и децата вкъщи споделят повече с Алиса, нормално. А и при четири жени вкъщи, кой ще чуе точно моя глас (смее се)?

- За Ива определено се пише и коментира в медиите най-много. Но това лято си спомням, че някъде се появи и информация за голямата ви дъщеря - Елена. Беше написано, че тя има бизнес империя - визирайки фирмата й "Биофрут", която е част от ексклузивния списък на Министерството на земеделието с консултантите по европроекти. Има ли истина в тази информация, доколко сте запознат?

- Няма такова нещо, не извършва консултантски услуги, съответно и няма бизнес империя за милиони. Елена има един проект, върху който работи усърдно. Дъщеря ми е на 28 години – двете с нейна приятелка направиха фирма в Горна Оряховица, където между другото семейството ми има голяма реституция. Кандидатства в Европейските програми и сега си работи – няма такъв бизнес, за какъвто явно се пише, нито консултанти. Да не говорим, че проектът й е публичен – няма никакъв проблем. В случай онова, което лично мен най-много ме удовлетворява в ситуацията е фактът, че в района, където дядо ми е имал сериозен бизнес преди 9 септември, сега работи дъщеря ми Елена и по някакъв начин възстановява този бизнес. Това само може да ме радва. Знаете, че дядо ми е убит, а преди това и осъден от Народния съд! Имал е много сериозен земеделски бизнес.