Стела Маккартни вярва, че дизайните й отразяват нейната личност и винаги опитва да прави съвременни и актуални модели.

Дизайнерката смята, че модата е психология. Тя изследва "пълния смисъл на личността", когато работи по нови модели и иска нейните дрехи да бъдат актуални за днешното общество.

"Модата е психология. Има цялостно значение на личността, за която мисля, когато правя дрехи. Искам дрехите ми да бъдат съвременни, готини и актуални", казва Стела пред водещо американско списание за мода.

Макар че се стреми да остане "съвременна", тя осъзнава важността на това да прави дрехи, които са винаги актуални и които могат да се предават през поколенията.



"В същото време те трябва да бъдат перфектно изработени от най-красивите платове, защото искам да бъдат здрави не само през целия живот на дадена жена, а през целия живот на дъщеря й и на нейната дъщеря. Опитвам да покажа, че е възможно да се занимаваш със скъпа, луксозна мода, водена от жена", добавя тя.

Британската модна икона не иска нейните клиенти да мислят за сложния комплекс зад създаването на дизайна, а да се наслаждават на завършения вид на дрехата.

"Не искам подобно нещо. Искам жената, която дойде в магазина да се чувства спокойна, отпусната, да види дадена рокля, да я пробва и да й хареса как я кара да се чувства. Така искам да зареждам жените", казва Стела Маккартни, пише БГНЕС.