Британската дизайнерка Стела Маккартни представи първата си мъжка модна колекция в Лондон в митичните звукозаписни студиа на "Бийтълс" "Аби роуд".

Именно тук нейният баща Пол записа заедно с колегите си от Ливърпулската четворка многобройните хитове на състава, съобщи "Франс прес". Студиата бяха увековечени и на корицата на едноименния албум на "Бийтълс" - "Abbey Road" от 1969 г.

Сред гостите бяха Салма Хайек, съпругът й Франсоа-Анри Пино, Орландо Блум, Кейт Мос.



Стела показа колекция, която беше едновременно шик и безгрижна, даваща повече свобода на мъжете, пише БТА. За декор на подиума послужиха многобройни музикални инструменти.

Панталоните бяха широки, понякога напомнящи пижами на сини райета, като от кройките лъхаше удобство и изисканост. Шаловете, широки, най-често черни и жълти, се спускаха до коляното. Пуловерите бяха с цветни ресни и напомняха цветово за 70-те години на миналия век, а костюмите смело се носеха със сандали и бели чорапи.



"Искаме мъжете да се чувстват малко по-свободни и да се забавляват със своя гардероб, като дрехите им да бъдат безвременни и приятни за носене", каза Стела Маккартни.

На "Аби роуд" тя представи и дамската си колекция за пролетта на 2017 г. с дълги бели рокли и щампи с кучета.