Стела Маккартни представи първата си колекция, създадена изцяло за деца. За партньор дизайнерката е избрала модния гигант Gap.

Моделите са весели, издържани в свежи цветове, с различни забавни щампи, сред които преобладават тези на животни, желе, кейк и роботи.

Помолена да каже няколко думи за колекцията си, Стела заявява:

"Исках да създам нещо различно. Когато става въпрос за детски дрехи, то човек има пълната свобода да развихри въображението си. Аз направих точно това - опитах се да съчетая шик и практичност, новаторство и класика.

В колекцията ми има дрехи, чиито модели са устояли на времето и са се превърнали в нещо, което всяко дете трябва да има. В същото време обаче съм се постарала да вкарам някои нови неща, що се отнася до щампи и цветове. Така имате едно съчетание, което определено ще направи вашето дете по-различно".

Марк Хенсън, президент на Gap пък заявява:

"За нас беше истинско удоволствие да работим със Стела по тази колекция. Това е първият ни съвместен проект и сме много впечатлени от начина, по който тя съчетава в себе си новаторски стил с практичност, което всъщност е мотото на самата ни марка".