Един от най-колоритните участници в MasterChef – Стелиан Тибериус Куку гостува в студиото на „Преди обед” по bTV след напускането на любимото кулинарно шоу на България.

„Румънският” късмет на автомонтьора-кулинар му изневери при експеримента за приготвянето на агнешки котлети със сос от саке. Говорещият 7 езика хоби-готвач, сподели пред Деси и Сашо, че отдава напускането на играта на напрежението и притеснението, които водят до грешки.

Преди 9 години, когато е дошъл за първи път в България, Стелиян разбира значението на фамилията си в нашия език. Но признава, че не се обижда, защото припознава в себе си тази черта в позитивния й смисъл. От този момент той се е влюбил в страната ни и се връща с удоволствие всеки път.

Към момента румънецът работи по няколко общи проекта със своите колеги от MasterChef – Петър Киров и Антон Бахчеванов, а паралелно с това приема поста на главен готвач в хотел в Слънчев бряг. За него участието в кулинарното шоу е повратна точка в живота, защото му дава нова професионална насока. Той разказа, че отдавна е искал да смени попрището на автомонтьор, а като допълнителен плюс отчита приятелството на кулинарите, с които сподели три месеца в най-желаната кухня на България. Стелиан сподели, че не е свикнал на уседнал живот, тъй като работата му във верига сервизи го е водила на различни места в света за обмяна на опит. Като свой дом може да определи Мадрид.

Малко познат факт от живота на Стелиан е страстта му към цигулката. За любовта си към музиката, той призна, че датира от детските му години. Баща му, който е бил дипломат в посолство в Румъния е обичал след работа да се отпусне с чаша вино под съпровода на класически звуци. Учил 6 години да свири на струнния инструмент, наскоро Куку е получил покана за изява в Операта.