Тази събота музикантите от Stereo MC's нагорещиха до крайност над 6 000 души на Lidl Grill Fest в чест на грил компанията в Южен парк 2, София.

След обявяването на шампионите по спортен грил на Лидл, английските музиканти се раздадоха на сцената почти час и половина. Феновете ги върнаха за 20-минутен бис и петима късметлии имаха възможността да се срещнат лично с тях веднага след изпълнението им пред многохилядната публика.

За втора поредна година Лидл България организираха Турнир по спортен грил в рамките на Lidl Grill Fest. Титлата „Шампиони по спортен грил“ грабна отбора със забавното име Щастливото кюфте. Те си тръгнаха от Lidl Grill Fest със шампионската купа, отборна наградата от 1000 лв. във ваучери за пазаруване в Лидл, теглото на бира майстора в литри бира и още други персонални награди.

В грил надпреварата се включиха общо 6 отбора от грил компании, които демонстрираха на живо уменията си по гриловане на месо, подготовка на салата, разливане на бира и създаване на парти песен. Те бяха оценявани от журито в състав Иван Манчев, Таньо Шишков, Явор Янакиев - 100 kila и блогърката Йоана Павлова.

С Lidl Grill Fest Лидл България иска да напомни, че времето прекарано с приятели, вкусна и качествена храна и забавни моменти, е сред най-ценните неща.

Освен игри и забавление, Лидл предостави на посетителите и възможност за рециклиране по забавен и интереeн начин. По време на Lidl Grill Fest гостите бяха насърчени да покажат грижа към природата като връщат своите кенове и пластмасови бутилки и чаши в специално създадена за случая инсталация. За всеки изхвърлен отпадък посетителите получаваха подарък, а всички събрани кенове, пластмасови чаши и бутилки бяха предадени за рециклиране от Лидл България.

По време на цялото събитие водещи на Lidl Grill Fest бяха Мария Силвестър и Александър Сано, които раздадоха награди в игри с публиката, а преди Stereo MC's на сцената се качиха Ice Cream и Мартен Роберто. Любителите на джагата имаха възможност да получат ценни съвети и да играят лице в лице със световната шампионка по джаги Екатерина Атанасова. Освен с така популярните напоследък селфита, всеки от присъстващите имаше възможност да се снима и на специално изграден грил фото-кът с Грил компанията от рекламния клип на Лидл и да се включи в игра в социалната мрежа за каякинг за шестима.

Lidl Grill Fest 2016 донесе усмивки и за най-малките в парка с face painting, много игри и скачане на батути.