Феновете на Стилиян Петров, почитатели на футбола и българите съпричастни с него, не скриха, че са се разплакали след прочувствената реч, която той направи на пресконференцията, която играчът даде в понеделник в София.

Това беше първото посещение на Стенли от повече от три години насам. Причината - досега той се бореше с болестта рак и по-конкретно с левкемия, с която беше диагностициран.

"Когато ме диагностицираха с левкемията, не знаех, че ще имам възможност отново да се прибера в България. Много се радвам отново да бъда сред вас", сподели Стилиян.

"Исках и по-рано да се прибера, но нямаше как, защото лечението продължаваше. Сутринта се качих с усмивка в самолета. През целия полет обаче си мислех как ще трябва отново да се върна към тъмните мигове и да ви обясня всичко, през което преминах", каза още Стенли.

Той обясни още, че в момента основно се е заел с работата по фондацията си, която спонсорира изследвания за борба с рака.

"В момента фондацията спонсорира изследване, което е на път да открие лек за рака и да замести химията. Също така фондацията подкрепя семейства, които пътуват за лечение навсякъде по света. Също така набираме пари за болница, която е в Англия и тя лекува само деца. Надявам се да помогнем и в България, с каквото може", заяви Петров.