Футболната звезда Стилиян Петров се включи в битката за живота на малката Гери, съобщи "Пазарджишка Марица".

Петгодишното момиченце се нуждае от 600 000 евро за лечение в Германия. За да помогне, бившият капитан на националния отбор обяви на тръг свои фланелки от финала за купата с автограф, като парите отиват в сметката на Гери. Наддаването ще приключи на 7 декември.

Стилиян беше диагностициран с остра форма на левкемия през 2012 г. Той създаде фондация веднага след като влезе в ремисия и направи няколко сериозни благотворителни събития във Великобритания, като даренията бяха за болници, в които се борят с рака на кръвта.

Гери страда от злокачествено заболяване, което е в четвърти клиничен стадий. Ако остане в България, има около 6 месеца живот.

Панагюрище също продължава да участва активно в кампанията за детето. Всяка събота в града има благотворителни базари, докато не се събере цялата необходима сума. На тях се продават подарени от различни хора вещи.



Можете да се включите или да следите как върви кампанията в групите Подай ръка – Панагюрище и ПОМОЩ ЗА МАЛКАТА ГЕРИ – КОЛЕДЕН БАЗАР.

Дарителскaта сметкa в лева е IBAN: BG59STSA93000024022242, BIC: STSABGSF, титуляр: Камелия Георгиева Младенова (майка на Гери).

Който иска да помогне с дарени вещи, може да се свърже с Дима Попова – организатор на базарите, на тел. 0897019112.