„Жив съм благодарение на жена си. Ако Паулина не беше до мен, нямаше да се справя". Това заяви в емоционална изповед Стилиян Петров.

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол отвори сърцето си и разкри подробности около борбата си с левкемията. Той благодари на жена си за огромната подкрепа, която му оказва през цялото време, пише най-четеният шотландски седмичник „Сънди Мейл".

Пред изданието Стенли заяви, че вече върви към пълното си възстановяване, което според лекарите ще е факт още през есента на 2014 г.

„Паулина беше до мен всяка минута и всеки ден. Невероятна е подкрепата, която получих от нея. Тя беше силна заради мен и децата ни - Стилиян и Кристиян, и се погрижи никога да не се предам. Дължа всичко на нея. Благодаря на Бог, че ме дари с толкова силна, отговорна и обична жена. Прекланям се пред нея", казва в емоционалната си изповед Стилиян Петров.

Футболистът споделя, че на почивката на мача с „Арсенал" през март 2012 г. е признал, че се чувства зле и е бил готов да излезе. Тогава обаче съотборниците му го помолили да продължи. „Адреналинът сигурно е скочил - аз всъщност се почувствах добре и завърших мача", спомня си той.

Два дни по-късно заради сърдечния удар на Фабрис Муамба от Болтън в отбора започват детайлни изследвания на играчите. Така Петров научил за болестта си. Останал шокиран, когато му съобщили странната диагноза.

„Винаги съм бил боец, но да се бориш за живота си е нещо съвсем различно от всяка друга битка. Болестта не пита, тя просто идва", разказва Стенли.

Веднага след като разбрал за коварната болест, той започнал интензивна програма за лечението си. През това време прочел автобиографиите на Ланс Армстронг и Джеф Томас - известни спортисти, които са преборили рака. Историите им с щастлив край вдъхновили българина и му дали сили да води тежката битка.

По време на лечението синовете му продължили да ходят на училище в Бирмингам, а Паулина се преместила в Лондон, за да е със съпруга си. Тя дори получила разрешение да бъде в неговата стая в болницата. Съпругата му сдържала сълзите си пред него и в нито един момент не заплакала, докато били заедно.

Най-тежко Стилиян Петров преживял Коледа. Тогава дори искал да спре лечението, но благодарение на Паулина това не се случило.

„Най-болезненият момент беше, когато синовете ми дойдоха да ме видят, а аз нямах сили да ги прегърна. Бях отпаднал и лежах като смъртник в леглото. Тогава се помолих на Бог да направи чудо и то е на път да се случи. Сега вече се подобрявам непрекъснато. Това, през което минах, ме накара да оценявам всичко, което имам като съпруг и баща. Само това има значение", сподели футболистът, пише ''България Днес''.