Американският певец Пол Саймън, член на бившия дует Саймън енд Гарфънкъл, и Стинг ще изнесат серия от общи концерти през 2015 г. в Европа в рамките на турнето си On Stage Together, съобщи компанията организатор Лайв нейшън.

То започна в началото на тази година в Северна Америка.

Турнето с 18 дати в Европа ще започне на 12 март в Краков, Полша, и ще свърши на 15 април в Лондон. Планирани са концерти в Берлин на 16 март, Антверпен на 23 март и Париж на 3 април. Пол Саймън и бившият вокалист на група "Полис" вече изнесоха серия от съвместни концерти в Северна Америка през февруари и март тази година и се очаква да зарадват почитателите си в Австралия и Нова Зеландия през януари и февруари 2015 г.

Идеята за съвместното турне се родила "по време на благотворителен концерт на фондация "Робин Худ" през 2013 г., когато двамата артисти, които са дългогодишни приятели, свириха заедно за първи път", съобщава Лайв нейшън в комюнике.

На сцената двамата музиканти изпълняват понякога отделно, понякога заедно свои хитове като The Boxer и Boy In The Bubble за 72-годишния Пол Саймън или Fields of Gold и Every Breath You Take за 62-годишния Стинг, пише БГНЕС.