Директорът на Apple Стив Джобс най-сетне се съгласи да издаде биографията си.

Издателство Simon & Schuster обяви, че книгата "iSteve: The Book of Jobs", написана от Уолтър Айзъксън, ще излезе в началото на 2012 г. Тя се базира на интервюта със самия Джобс, с членове на семейството му, колеги от Apple и конкуренти.

Въпреки че до момента са изписани редица биографии за Джобс, нито една от тях не е излязла с неговото официално разрешение.
Авторът Уолтър Айзъксън е бивш изпълнителен директор на CNN и списание Time, автор е на бестселъри за Бенджамин Франклин и Алберт Айнщайн.

"Това е перфектното съвпадение между заглавие и автор и със сигурност ще бъде забележителна книга за един от най-големите новатори в света", отбелязва Джонатан Карп от Simon & Schuster.

Уолтър Айзъксън разказва уникалната история на един революционен гений, точно както направи с Айнщайн и Бенджамин Франклин, промотират от издателството.

56-годишният Джобс, който има сериозни здравословни проблеми, през януари обяви, че ще си вземе третия отпуск за последните седем години.

В миналото той пребори рядка, но лечима форма на рак на панкреаса и се подложи на чернодробна трансплантация. За пръв път се появи на пресконференция за представянето на iPad 2 в началото на март.

Личността му е обект на сериозен интерес не само заради новаторството и стабилността на компанията Apple, но и заради резервираността му към публичния живо, пише inews.bg.