"Ходих на бузуки и беше пълно с народ. В Гърция криза няма." Така треньорът на Литекс Христо Стоичков отговори на репортер на телевизия Нова Спортс как ще коментира проблемите в южната ни съседка.

Куп солунски журналисти дойдоха на контролата между шампионите на България и местния Аполон (Каламария), най-вече за да се снимат със Стоичков. Ицо остана силно изненадан от въпроса кой според него е по-велик - Пеле или Марадона.

"Аз мисля, че ще ме питаш кой е по-добър между Саравакос и Самарас, а ти за Пеле и Марадона говориш", отвърна Стоичков и поясни, че никога не би направил подобно сравнение. Гръцкият репортер побърза обаче да уточни, че поставя треньора на Литекс наравно с двамата.

Разговорът продължи по темата за Барселона. "Надявам се на финала в Шампионската лига да видя Барса. Друго не мога да очаквам", призна Ицо. Гъркът си спомни за времето, в което българинът бе пред трансфер в Панатинайкос и го попита дали съжалява, че не е заиграл в тима от Атина. "Да, наистина ПАО ме искаше, но малко след това отидох в Барселона", каза носителят на "Златната топка".



Източник: