Христо Стоичков и Димитър Бербатов пиха кафе в лъскав ресторант в Манчестър снощи.

За много приказки време нямаше. Първо Бербатов се извини на Камата, че трябва да отиде на тренировка на “Манчестър Юнайтед”. След това Стоичков беше зает с конференция на Европейския футболен форум.

Все пак най-известните българи на Острова намериха време да се видят, да обсъдят теми, останали само на масата им.

Стоичков имаше уговорено интервю с най-авторитетния английски телевизионен канал Би Би Си. След това даде пресконференция заедно със световния и европейски шампион - французина Патрик Виера. Камата е посланик на кампанията “Футбол срещу глада”.

Кавалерът на “Златната топка” докладва за посещението си в Буркина Фасо, за което беше излъчен дълъг филм.

Стоичков пътува до африканската страна, където предизвика огромен интерес, срещна се с всички държавни глави. Подобно пътуване му предстои в Перу и Боливия.

На заседанието на Европейския футболен форум дойдоха още бивши велики футболисти като Карлос Алберто, Денис Лоу, Питър Шилтън и Брайън Робсън.

В същото време звездата на “Манчестър Юнайтед” Уейн Руни заяви, че Димитър Бербатов е футболист № 1 на отбора през сезона. “Ако ме попитат мен, ще го посоча - каза английският национал. - Бербатов вкара изключително важни голове, освен това нападателите трябва да се подкрепяме.”

Очаква се българската звезда да е в конкуренцията на сърбина Неманя Видич и португалеца Нани при избора на футболист № 1 на “червените дяволи”. През сезона досега Бербатов има 20 гола.



Източник: "Труд"