Най-големият в историята на футбола ни ще награди най-добрия в родния спорт за 2010 г.

Христо Стоичков ще е гвоздеят в бляскавата церемония “Спортист на годината” днес, на 22-ри декември в столичната зала “Рейнбоу плаза” (за втора поредна година).

Церемонията ще се излъчи директно по БНТ1 от 20:30, пише в. Труд.

Статуетки ще получат първите 10 в класацията на журналистите, а също за втора година ще бъдат дадени награди и за „Най-добър спортист с увреждане" и „Отбор на годината" - информират от БНТ, пише dir.bg.

Организаторите обявиха имената на първите 15, с което искат да поддържат интригата до последния момент.

Номинациите за Спортист на годината, Треньор на годината, Отбор на годината и Спортист №1 с увреждания на България за 2010 година можете да видите на сайта на БНТ.

Организаторите от “Нове Холдинг” осигуриха като черешка на тортата Кавалера на “Златната топка”, който ще дебютира като водещ и на наша сцена. В събота Камата направил проби на стилен костюм от реномирана марка и каза “О Кей”. Днес той ще има репетиция с партньорката си в шоуто - тв водещата Нели Атанасова.

Стоичков ще получи рекорден в историята на церемониите хонорар.

Столичен вестник научи, че Камата ще вземе 20 000 лв., които пък ще дари директно на болницата в Етрополе - градът, където все по-ярко се развива футболната му академия за млади таланти.

Голмайсторът на “Мондиал-94” сам е ликувал на върха в класацията в най-славната година за българския футбол. След паметното американско лято и четвъртото място на България в “САЩ-94” Стоичков бе коронясан за №1 за годината, в която пред очите на целия свят заби 6 гола, които разтърсиха България.

Камата загря за церемонията с фурор в “Шоуто на Канала” миналата седмица, където публиката дълго го аплодира в компанията на актьорите и негови ревностни фенове Марта Вачкова, Тончо Токмакчиев и Георги Мамалев.

Снимка: Bulphoto