Футболната легенда Христо Стоичков ще бъде поканен за водещ на фестивала "Пирин фолк 2011" в Сандански, това съобщи в "Открит микрофон" на signal.bg директорът на феста Валентин Пензов.

"Водеща по традиция е Стейси Ганчева. Търсехме някаква версия, още не сме се отчаяли, че ще намерим решение. Сега не бива да го казвам, щото пак ще стане куцуз, но идеята е да ѝ партнира Христо Стоичков. Защо не? Той се справи с водене на други изяви. Ние ще му предложим. Той е достатъчно богат, за да не ни иска някакви космически хонорари. Той обича тази музика, но дали ще се съгласи", казва Валентин Пензов.

Ако Камата приеме да се изяви, като водещ на конкурса за авторски песни на македонска фолклорна основа, ще гледаме и Мирослав Илич. Сръбският идол е поставил категорично условие на организаторите, че, за да участва като гост-звезда, иска там да е и Стоичков.

Знае се, че двамата ги свързва дългогодишно приятелство. Дори Модерният ляв се снима в клипа на Мирослав към парчето му "Цели нощи пием друже", пише lifestyle.bg.