Стотици потребители на Фейсбук скочиха недоволни от отношението, което бе показано спрямо животните в първия епизод на риалити формата Вип Брадър.

По време на първото тричасово живо предаване едно магаре, една крава и няколко кокошки стояха под непрестанния дъжд в двора на къщата на виповете, пише ''Всеки ден''.

Повечето от загрижените искат от продуцентите на риалитито да приберат животните на сухо, защото продължава да вали. Някои граждани обаче са твърдо решени да подадат сигнали до прокуратурата, полицията и дори Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ) за жестокост спрямо животните.

Според хората отношението спрямо животните е недопустимо, особено в национален ефир. В социалната мрежа е създадена фейсбук група в защита на магарето от риалити предаването. Тя се казва "Приберете магарето от ВИП БРАДЪР на СУХО!!!" и в нея има над 150 участници.

Недоволните от отношението към животните са създали и хаштаг - #‎приберетемагарето‬. Хората в социалната мрежа са загрижени и за това дали животните са били нахранени.



Стената на Нова телевизия в социалната мрежа също е залята с коментари на загрижени граждани. Ето част от тях:

"Добро утро. Понеже все още поройно вали, дали прибрахте животните от двора на къщата във Вип Брадър?? Какви хора сте???"

"До всички, които са против нехуманното отношение към животните в къщата на ВИП Брадър: Можете да подадете онлайн сигнал до Българската агенция за безопасност на храните (те са контролен орган по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност)."

"Ей, кажете им на онези малоумни тикви, които правят БИГ Брадър, да приберат животните! Затворили са си стената за публикации, така че вие ще отнесете словесния ми гняв! Ако ли не, гневът ми няма да е само на думи."

"Приберете животните от дъжда!!! Не е допустимо да се изливат върху тях литри вода, а те да няма къде да се скрият!"

"Прибрахте ли животните? Възмутително е отношението ви към тях! Те също са живи душички, а не кукли на конци!!! НЕДОПУСТИМА Е ТАКАВА НЕМЪРЛИВОСТ!!!!!"

Малко по-късно от Вип Брадър успокоиха своите зрители, че магарето е добре и е прегледано от ветеринар.