В последния ден от „Фермата“ 2 в дуел за четвъртото място на финала влязоха Нико и Стоян, но нещо неочаквано измества фокуса от напрегнатата борба между тях.

Снощи по време на решителния дуел, една от кравите започва да ражда. Пръв това вижда Финци и се впуска да помага, тъй като няма време да бъде извикан ветеринарен лекар.

Двамата с мама Галя успяват да изродят теленцето. То се оказва женско и след като се уверяват, че диша, Финци възкликва: „В последния ден на „Фермата“ теленцето се ражда живо и здраво. Ако Бог няма пръст в това!!!”.



Неочакваният екшън се случва по време на третата битка, но не успява да разконцентрира Стоян, който убедителено я печели с три минути преднина. И двамата финалисти успяват да вземат победи – Нико в първата и втората битка, а Стоян - в третата. Това води до изравняване на точките и пристъпването към четвърта решителна битка - въпроси от Алманаха. Тя е спечелена от Стоян, който става четвъртият финалист в шоуто.



Дуелът между Нико и Стоян се разразява в двора на фермата, където ги очакват тримата финалисти и Иван. За първата битка, която Стоян е определил да носи 1 точка, двамата имат по три различни задачи. Нико играе първи и успява да завърши задачите си за 5 минути и 50 сек, а Стоян – за 9 минути и 1 секунда.

Във втората, двамата тръгват по клатещи се стълбове, в края на които има торбичка, с която трябва да се върнат обратно по стълбовете три пъти. Стоян се справя за 8 минути и 23 секунди, а Нико за 7 минути и 40 секунди и резултатът става 3 на 0 за Нико.

В критичната трета битка Стоян успява да обърне хода на играта, като сковава дървен мост и дои 2 кг мляко по-бързо от Нико. Освен че обръща хода на дуела, тази битка остава в историята на предаването и с първото раждане на теленце по време на дуел. „Стоян е като Джеймс Бонд, дори и светът да се разпада, той няма да се разконцентрира“, коментира водещият Иван.

Стоян се връща в играта с резултатът 3 на 3 в началото на четвъртата битка – въпроси от Алманаха, която се играе на кухненската маса. Стоян успява пръв да отговори правилно на три въпроса и печели мястото си на финала, където ще се бори с Финци, Силвия и мама Галя.

„Щастлив съм, че стигнах на финал. Трудно победих. Нико не се даде“, коментира Стоян. На масата сядат и другите финалисти.



„Нико се справи повече от блестящо, но отпадна на една ръка от големия финал. Показа много на себе си и на зрителите. Че е изключителен характер и ум. Дължиш го на своята интуитивност, мозък и на едно качество, което уважавам, не си спрял да възприемаш нещата и не си спрял да посрещаш всеки ден с усмивка“, коментира представянето му Иван, който връчва гроша на Стоян, както и дамаджана с вино, която да носи в село Бъта, тъй като тази вечер всички се прибират вкъщи.

Финалът на „Фермата“ 2 е в неделя,18 декември, в 20.00 часа, когато зрителите на bTV ще определят победителя в шоуто тази година.