Грандамата на българската сцена Стоянка Мутафова даде ексклузивно интервю за "24 часа" малко преди рождения си ден в неделя.

Тези дни актрисата отново изигра поредната си роля. Този път на Варненска сцена, където се бе превъплътила в Малу от спектакъла "Столетие мое". Никой не разбра, че е настинала и с температура.

В интервюто разказва за неуморния си дух не само на сцената, но и в живота. Споменава за приключенията в детството и за лудориите със старите приятели. Особенно за тези със щурата Пена. Връща се към хилядите бъркотии, с които е опъвала нервите на родители си.

Закачливо намига на бъдещето, защото не смее да гледа напред, за да не предизвика съдбата. Надява се да поработи още малко, тъй като театърът за нея е дом и семейство. Но с тъга заявява, че докато артистите в Холивид играят "Умирай трудно" на екрана, тук нашите артисти умират мизерно.

Разказва за това как обича да се завръща в своята къщурка в "Драгалевци", където всяка година там си прави снежен човек, който приличал на неин роднина. Е, от нея не излязъл скулптор, но е актриса на 92!

Стоянка Мутафова отговаря на въпросите с много закачки и смях. Тя е неуморна фурия, която помита всичко след себе си. А след като се докоснеш до нея, оставаш повален от младежкия й дух и голямата й енергия.