Голямата Стоянка Мутафова е преживяла поставянето на байпас през лятото и в момента се възстановява след операцията, но състоянието й остава тежко. Това съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в отговор на журналистически въпрос ще продължи ли 97-годишната актриса да се изявява на сцената.

Мутафова бе звездата в представлението "Столетие мое" на сцената на Сатирата, което се радваше на феноменален успех. Премиерата бе през 2012 година. "Без Стояна това представление няма как да се играе", бе категоричен Сърменов. 

Woman.bg припомня, че Мутафова отложи представленията си, насрочени още за юни с обяснението, че не се чувства добре и предпочита да си почива у дома. Засега няма индикация, че тя ще може да играе отново, твърдят театрали, които били помолени за дискретност от семейството на „Госпожа Стихийно бедствие”.

Мутафова винаги е твърдяла, че работата е държи в кондиция и тя с удоволствие участва в постановки, но след операцията от лятото засега всички нейни представления са замразени.