Голямата актриса Стоянка Мутафова срещна в Силистра астралната си близначка. Баба Иванка е родена на една и съща дата с актрисата, в една и съща година. Научила за съвпадението преди повече от 30 години. И от тогава не спряла да мечтае един ден да се срещнат и прегърнат. И ето, че това се случи на представянето на книгата „Добър вечер, столетие мое!“, написана от дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева.

Баба Иванка цял живот е работила на нивата с мотиката и край пещите на керамичната фабрика в Силистра. Била е и лудетина на млади години, признава самата тя. Когато по телевизията слушала за подвизите на именитата Стоянка Мутафова, все едно за нея разказвали, сподели с усмивка дъщерята на баба Иванка. Тази вечер двете жени се прегърнаха като родни сестри. Силистренката загубила своите преди години. Починал е и братът на Мутафова.

Любопитен факт е и че баба Иванка е и втора братовчедка, по бащина линия с Коста Цонев. Къде на шега, къде на истина се прокрадна идеята и заедно да отбележат своя юбилей.