Голямата актриса Стоянка Мутафова планира да се върне в театъра по Коледа.

Такава е и директивата на лекарите в столичната болница „Токуда”, където тя бе приета в понеделник следобяд със сърдечен проблем.

Жената, която скоро ще влезе в рекордите на „Гинес” като най-възрастния работещ артист в света, е във все по-добро състояние на духа след като й поставиха стент на сърцето. Следващата стъпка във възстановяването й е планово раздвижване, коментираха от медицинското заведение за „Монитор”. По всяка вероятност Мутафова ще бъде изписана в края на тази седмица,
което ще осуети плановете й да играе „Г-жа Стихийно бедствие” в „Сълза и смях”.

Здравословната одисея на Мутафова започна в банята на дома й. Усетила, че палецът й изтръпва и се извива неестествено, а след това усещането се пренесло върху гърдите и гърба . Комедийната легенда помислила, че получава инфаркт и че скоро ще гушне любимия си Нейчо Попов, който се спомина от същия проблем.

„Предния ден вдигах леглото, местих пианото, въобще – много тежки неща. Усетих, че направих беля.”, обясни по телефона за bTV Стоянка. В болницата я закарла Ирен Кривошиева, която дошла да я вземе за представление в Пловдив в мига на кризата. На дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки Мутафова заръчала: „Ако нещо стане с мен нощес да се грижиш за котката ми! И да знаеш, че освен за театъра, живея и за тебе!”.

Стоянка станала особено емоционална при срещата си с Вежди Рашидов. Министърът на културата й поднесе буект лалета и прегръщайки я й каза: „Стягай се, момиче! „Гинес” те чака”. Муки скастрила майка си да не бъде толкова емоционална, защото сърцето й все още е слабо.

„Целия ритъм на работа, тези 16 дни в Америка, всичките сменени самолети, си казват думата за здравето. Преди няколко години съм й казвала „Спри”, но сега не го правя, защото става още по-лошо. Аз я виждам, когато тя се връща от участие, от представление, изглежда с 10 години по-млада”, каза Муки. Според нея огромната любов, която хората изпращат към майка ѝ, повдига духа ѝ и я прави по-щастлива.