"Този сезон на Фермата е най-силният досега. За две седмици зрителите ще видят сюжети и взаимоотношения, които в други риалити проекти не са се случвали за цял сезон", това разкри главният редактор на Фермата – Ники Николов в Преди обед. Той повдигна завесата на най-гледаното есенно риалити шоу, разкривайки, че съвсем скоро зрителите ще видят във Фермата

„Любов като на Ромео и Жулиета, яркият контраст от реакции на чорбаджии и сиромаси при неуспех, конфликти в самите групи и още много изненади, промени в нагласи и поведение“, допълва той. Ето какво още издаде Николов специално за зрителите на bTV:

· „Средната възраст в отбора на сиромасите е 34 години, а на чорбаджиите – 32. Сиромасите общо имат 11 деца, а чорбаджиите – 6. И както казва една от участничките – Веселка (най-младият участник, най-бедния и с 3 деца) – любовта при нас бедните е истинска, ние гледаме само човека, нищо друго. При богатите, те гледат толкова много неща, за да се влюбят в един човек. Богатият човек иска да има деца, но няма време за деца“.



· „20 часа преди стартът на снимките получихме телефонно обаждане, че на Таня й се налага хирургическа интервенция. Дали ще влезе в предаването зрителите скоро ще разберат. Трябва да изчакаме да разберем дали след случилото се Таня ще бъде в подходящо здравословно състояние на влезе в шоуто, защото животът във Фермата не е лесен и не е място за почивка“.

· „Странно й е на Саня, това е лично предизвикателство за нея. Трудно й е. Но това е голямата победа за всеки един човек. Тя е интересна за гледане, защото ще попадне в ситуации, в които дори не е предполагала, че ще й се случат. Някои хора няма да я разберат, други обаче, много ще я разберат. Но със сигурност зрителите ще видят конфликти и на тема известни и неизвестни“.

· „Нашата цел беше да намерим различните видове богати и бедни. Между самите тях също има стени, които ще се изграждат. Има двама души, които не са съвсем на място в групите си – Ивайло Шопски при богатите, защото той сам си дава всичките пари за своята кауза. Красимира при бедните също е най не на място, защото тя не работи, но пък живее добре, тъй като мъжът й изкарва добри пари. Големият урок е, че трябва да спрем да мислим в стериотипи.“

· "В един прекрасен свят, към който се стремим, в който има ясни правила и силни закони, това дали ще е успееш или няма да успееш в живота, много често е въпрос на нагласа. Нагласа дали имаш куража да опиташ, да рискуваш, да отскочиш. Тук е разликата между успелите и неуспелите. За успелия човек всеки провал е урок към пътя за успеха, за неуспелия човек всеки провал е краят на света". Това каза в предаването "Преди обед" Ники Николов, главен редактор на "Фермата" 5.


Новият сезон на "Фермата" започна в петък вечер и беше категоричният избор на зрителите пред малкия екран - 41% са гледали старта на риалити формата. Това се равнява на над 1 милион зрители.

В Деня на Съединението 20 участници, разделени на сиромаси и чорбаджии влязоха в риалитито. Освен бурята, която връхлетя участниците още в първата нощ, между двата лагера се зароди и друг конфликт - този на различните убеждения. Тази вечер от 20 часа един срещу друг ще се изправят бизнесменът от Разлог Иван Милин и културистът Тихомир Рангелов.