Американската певица Кристина Грими, която стана известна с участието си в ТВ предаването „Гласът“ (The Voice), бе простреляна от въоръжен мъж след концерт в Орландо, Флорида, предават информационните агенции.

Двадесет и две годишната певица е починала в болницата. Мъжът открил стрелбата в момент, когато тя давала автографи в концертната зала Plaza Live ("Плаза лайв"). Братът на Кристина Грими се хвърлил срещу стрелеца, за да предпази сестра си от допълнителни наранявания и травми. По време на схватката заподозряният се застрелял и издъхнал на място, пише БГНЕС.

Американската полиция установи името на убиеца - това е 27-годишният Кевин Лоибъл от град Сейнт Питърсбърг, щата Флорида. Престъпникът е бил въоръжен с два пистолета малък калибър и ловджийски нож.

Следователите смятат, че убиецът специално е пристигнал в Орландо, за да се разправи с певицата. Какви са обаче мотивите му, не се знае.

*Кристина със семейството си

*Кристина с брат си

Родом в щата Ню Джърси, певицата стана много популярна през 2014 година в шоуто „Гласът“ на телевизия Ен-би-си, където зае трето място. Нейните видеа в YouTube събраха над един милион гледания.