Struggling Love, единственият запис на лента от времето на „Бийтълс“, за който се носят всякакви слухове, кара главните действащи лица в романа да се впуснат в задъхана игра на котка и мишка.

Чрез трескавото преследване, което започва в Копенхаген, минава през Хелзинки и Лондон и отвежда читателя чак в консервативните южни американски щати и в което се преплитат любовни страсти и жажда за разплата, авторът рисува и ярка картина на нравите в съответните общества, на традициите и влиянията, оформили ежедневието на местните жители.

Деветият криминален роман на Стафан Брун за Бърт Кобат се чете на един дъх, а хумористичните елементи разведряват иначе напрегнатата надпревара с времето, като достоверността на повествованието увлича читателя от самото начало на разследването.

За автора:

Стафан Брун (р. 1955) е финландски швед, журналист и писател. В областта на художествената литература е известен най-вече с поредицата си романи с главен герой Бърт Кобат – сатирични трилъри, в чиито сюжети са залегнали актуални световни проблеми. От 1980 г. работи за най-разпространения финландско-шведски вестник „Хювудстадсбладет”, където отдавна си е спечелил славата на язвителен и дързък репортер. Голяма част от този опит е заложена в образа на журналиста Кобат, получил просторно поле за изява и в настоящата книга.