Конги и голяма сцена с формата на пирамида са сред екстрите на първата площадка на „Маргаритка” в София.

Тя ще бъде открита на 30 май в парк Гео Милев с голям концерт, в който ще прозвучат на живо всички детски песнички от албума „Маргаритка”.

Проектът, чиито идеолози са Вики от „Мастило” и Яна Липованска, се появи на пазара миналия декември, а събраните от продажбата му средства до момента позволиха издигането на забавния образователен кът за най-малките.

В „Маргаритка” са събрани класики като „Зеленчуци който не яде” и „Балонче хвърковато”, а сред артистите, застанли бевъзмездно с глас и лице зад каузата, са Графа, Белослава, Орлин Павлов и др. В концерта по случай откриването идния вторник ще се включат Тони, Михаела Филева, Мая Бежанска, Вики от „Мастило”, вокална група „Шоколадче” и др.

Площадката на “Маргартика” е първа по рода си в България. На нея дечицата ще могат да се забавляват с музикални инструменти, проектирани и създадени за игри на открито. Уредите са на световни производители в този бранш, а “Маргаритка” за пръв път внася подобни в България. Специални конги и каватина са основните музикални инструменти.

Пирамидалната сцена, на която малчуганите ще проявяват артистичните си умения, ще изпълнява и ролята на пързалка – катерушка. В проекта на площадката е предвиден и батут, а за всички придружители на децата ще има нови пейки в скандинавски дизайн. Старите съоръжения и пейки от определеното място за площадката ще бъдат реставрирани и ще са разположени на разнообразни места в парка. Площадката на “Маргаритка” е съобразена с всички международни изисквания за безопасност.