Тошко Йорданов, сценарист и дясна ръка на шоумена Слави Трифонов, обвини лекарите от ямболската болница „Св. Пантелеймон“, че са убили 93-годишната му баба от некомпетентност, а след това са й приписали коронавирусна инфекция, за да източват Здравната каса.

„Лекари убиха баба ми и записаха, че е починала от коронавирус, за да вземат пари по клинична пътека!“, вбесен е Тошко Йорданов. Пред „България днес“ той разказва, че баба му постъпва в болницата в Ямбол „Св. Пантелеймон“ след лек инсулт, но дни по-късно си отива от този свят с диагноза коронавирус, без да е имала нито температура, нито каквито и да е други симптоми, характерни за смъртоносния вирус.

„Разкарвали са баба ми от отделние на отделение, макар че след прекаран инсулт това може да е фатално и така се оказа. Направили са й бърз тест и то без да е поискано съгласието й, а накрая са й направили и PCR тест, пак без да е имала каквито и да е симптоми.

Доктор Рунков е обяснил на майка ми, че баба ми е с пневмония – нещо, което е абослютна лъжа“, разтърсен е Тошко Йорданов. Заради фалшивата според сценариста диагноза, той и роднините му не могат да погребат починалата възрастна жена.

Началникът на ямболската болница д-р Румен Рунков определи обвиненията на Тошко Йорданов като „несериозна работа“, но не пожела да коментира дали се притеснява от предстояща съдебна разправа, каквито са намеренията на Тошко Йорданов