След близо едногодишна интензивна подготовка, градът-домакин на “Евровизия” 2013 Малмьо е напълно готов да приеме най-реномираната музикална надпревара.

Сцената, която тази година ще приюти изпълнители от 39 държави се отличава със своята концепция спрямо предишни издания на конкурса. Тя има странна и чудата форма, вдъхновена от сюжети във фантастични филми. Липсват станалите задължителни за “Евровизия” огромни LED дисплеи, които присъстваха неизменно в предишните издания на надпреварата, но това не означава, че на сцената ще й липсват блясък и ефекти.

Освен многобройните светлини, конструкторите са предвидили отново възможност  за прожектиране на атрактивни графики за фон на изпълненията. Този път това ще стане чрез специални проектори, а графиките ще се появяват върху платно с неправилна и начупена форма, чрез което ще се създаде усещане за триизмерност на изображенията. Главните герои в конкурса – изпълнителите вече имат възможността да изпитат усещането да бъдат на тази сцена и да се възползват от нейните възможности. Маратонът с репетиции започна на 6-и май с участниците в първия полуфинал. Първата репетиция на Елица и Стоян в Малмьо ще бъде днес.

Домакините от Швеция обещават отлична телевизионна продукция, на която милиони зрители  по целия свят ще имат възможността да се насладят в трите фестивални вечери на 14,16 и 18 май. БНТ ще покаже всичко от “Евровизия” 2013, включително и първия полуфинал на 14 май, в който България не участва и няма да може да гласува за песните, състезаващи се в него. Елица и Стоян ще се състезават във втория полуфинал на 16 май.