Студийната част от имението на Принс в Чанхасън, Минесота - „Пейнсли парк”, ще бъде превърната в музей в близко бъдеще.

Това издаде дългогодишната барабанистка на поп идола Шийла И в интервю за Entertainment Tonight.

“Той искаше това отдавна и работеше по въпроса. Колекционираше артефакти от всичките ни турнета, като барабаните ми и мотоциклета му. В дома си има обособена зала с наградите и грамотите му, на която той не държеше особено, но я беше обособил заради феновете. Знаеше, че някой ден те ще искат да я разгледат. По стените в звукозаписния комплекси има стотици негови снимки, някои издавани, а други – напълно непознати за широката публика. Има и фреска с отливка на дланите му. На едната ръка са изписани имената на всички хора, които някога са му повлияли като артист, а на другата са отбелязани всички, които някога са свирили с него.”, обясни Шийла.

Тя бе сред малкото допуснати до погребението на Принс, който бе кремиран в събота. На службата в „Пейнсли парк” присъстваха около 20 души. В имението звучали най-големите му хитове, но със съвсем дискретен звук. „Най-голямото предизвикателство бе да седиш в една стая с най-близките му хора, да слушаш тези песни на фона на приглушени светлини и да се опитваш да осмислиш факта, че него го няма. Никой не можеше да го приеме.И все още не можем да го приемем.”, признава Шийла. Тя ще бъде музикалния директор на предстоящия трибют концерт в памет на Принс. Кои звезди ще се включат в него и кога ще е той все още не се знае.

Седемкратния носител на „Грами” бе открит мъртъв миналия четвъртък в асансьора на дома си. Полицията категорично отхвърля версията за самоубийство, а дали причината за смъртта е свръхдоза, както се тиражира масово в медиите, ще стане ясно до 4 седмици. Тогава ще излязат резултатите от аутописята на Принс.