Прокуратурата погна мъжа на Галена – Галин Атанасов заради незаконния му дворец над Велико Търново.

Според запознати дори домът може да бъде съборен, тъй като има куп направени нарушения при градежа му. Палатът е вдигнат на хълм над града в зона, която е защитена по „Натура 2000“. Разследващите са категорични, че вафленият бос го е построил, след като е погазил няколко строителни и екологични закона.

От Окръжната прокуратура в Русе са изпратили писмо с това становище до Светлана Желева, министър на околната среда и водите от служебния кабинет.

Обвинителите потърсили съдействие от най-високо ниво, защото нито една от местните контролни институции не желаела да спре строежа, пише в. „България Днес“, пише hotarena.net.



Замъкът на Галин и Галена заема площ от 4 дка в защитена зона в „Търновски височини“. Домът се състои от 22 спални и плувен басейн. Към сградата има още една, предназначена за барбекю. Масивна каменна ограда защитава двореца, а според закона това е забранено в защитена зона.

В района има защитени костенурки и орхидеи. Незаконният дворец блокира и достъпа на туристите и местните хора до екопътеките, които водят до Преображенския манастир.