В 13.45 в Дома на киното можете да видите филма на Андрес Файел „Кой, ако не ние“. Действието се развива в началото на 60-те години на ХХ век. Бернвард и Гудрун се отдават на страстна авантюра сред задушаващата атмосфера на провинцията в Западна Германия.

Заедно с ляво настроените писатели и политически активисти в Западен Берлин през 1964 г. те застават зад популярния в цял свят лозунг: „Ако не ние, то кой? Ако не сега, то кога?” Но неудовлетворението им от световния ред ще окаже пагубно влияние върху връзката им.

Добра година” на Ридли Скот започва в 18.00 часа. В него инвестиционен банкер от Великобритания (Ръсел Кроу) наследява къщата и лозето на чичо си във Франция, където е прекарал голяма част от детството си. Той решава да ремонтира имота, за да го продаде, но спомените, една красива жена и млада американка, която твърди, че е негова незаконна дъщеря, го карат да промени плановете си. Спокойният живот в провинцията може би ще се окаже съвсем не лош.


Последната прожекция е в 20.30 часа на филма „Драма от ревност“ на Еторе Скола. Обзета от страстта, Аделаиде отнема Оресте от по-възрастната му съпруга. На свой ред семейният приятел Нело отнема Аделаиде от Оресте. Следва “драма от ревност”: в опита си да посегне на своя съперник, Оресте всъщност убива любимата си.