Само за 36 часа 27 известни българи събраха 265 000 лв. за спортни стипендии за деца от домове.

Всяко дете със спортен талант може да кандидатства за отпускане на стипендия. Процедурата и условията ще бъдат обявени в рамките на един месец, пише dir.bg.

Общо 27 известни българи се включиха в благотворителния сезон на „Стани богат”.

Нова ТВ, заедно с Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), специално за инициативата създаде Обществен съвет, който ще отговаря за разпределянето на събраните средства.

Съветът ще бъде оглавен от Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет и участник в есенния благотворителен сезон на „Стани богат”.

Председателят на ДАЗД Надя Шабани, заместник-министърът на спорта Иван Ценов, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов и председателят на просветната комисия в парламента Огнян Стоичков са част от този съвет.

Топ лекоатлетката Ивет Лалова е участникът с най-висок рекорд в „Стани богат” – 20 000 лева, а министърът на регионалното развитие и благоустройството е състезателят, прибавил най-голяма сума към общата за каузата – 22 000 лева (към спечелените 15 000 министърът добави свои лични 7 000 лева).