Ръководството на Софийския районен съд излезе с остра позиция срещу твърденията на фолкзвездата Емануела, че магистратът Елена Динева неправомерно е отнела родителските й права над сина й Мити от връзката й с бизнесмена Димитър Динев.
В гневен пост в социалните мрежи изпълнителката заподозря съдийката за роднина на бившия си.

"По повод медийни публикации във връзка с постановено от съдия от Софийски районен съд решение по спор за родителски права между Емануела Цветкова и Димитър Динев, ръководството на Софийски районен съд намира за необходимо да се уточни, че няма никаква родствена връзка между съдията, решил делото и една от страните по същото", написаха официално от институцията.
"Заявяваме, че остро се противопоставяме на използването на квалификации по отношения на съдията, с които се засяга нейното лично човешко достойнство и добро професионално име.

Недопустимо е упражняването на правомощия от български съдия, в съответствие със законовите изисквания и по силата на вътрешното му убеждение, да се превръща в повод и средство за личностна разправа и в опит да се манипулира общественото мнение, доколкото съдът е държавен орган, призван да пази върховенството на закона и да съхранява създадения обществен ред", пишат още от СРС.


Магистратите изрично напомнят на Емануела, че несъгласието с постановеното решение не може да е повод за личностни нападки към съдията, като правилността на решението подлежи на проверка по законоустановения ред. Ръководството на Софийски районен съд отново заявява принципната си позиция да се противопоставя категорично на подобен вид медийни атаки срещу съдии.

източник:Lupa.bg