Специално сформирана тричленка ще има за цел да установи дали Валери Божинов е богат колкото арабски шейх, че да задоволи фантастичните финансови претенции на бившата си жена Алисия.

Това e решила съдийката по делото, което водят Алисия и Божинов за издръжката на сина им Валери Божинов-Младши. Процесът тръгна на 9 декември.

Тогава изискванията на чалга певицата изумиха цялата държава: 300 хиляди евро в банкова сметка, 7 хил. лева месечна издръжка докато Младши навърши 18 години, апартамент за 900 хил. лева в квартал "Изток" и 4 пъти в годината екскурзии за нея и сина й в екзотичен Дубай.

На първото съдебно заседание не се явиха нито Алисия, нито Божинов, а само адвокатите им. В сряда обаче певицата присъства лично.

Пред съда адвокатите на Алисия настояли месечната издръжка да нарасне от 7 на 10 хил. евро, ако Темида не удовлетвори искането й Божинов да подсигури 300 хил. евро за бъдещето на сина си, пише "Уикенд".

"Валери изкарва достатъчно пари, за да плаща за сина си", обосновала иска си излизане от съдебната зала Алисия.

Съдебният състав ще се събере за трети път на 22 февруари, когато процесът вече трябва да приключи, допълват от hotarena.net.

До тогава ще бъде щателно проверен договора на нападателя със Спортинг (Лисабон) и какви доходи се очертава да получава в следващите няколко години до изтичането му.

Адвокатите на Божинов обаче ще пледират да се проверят и доходите на певицата, която се разхожда с автомобили за по 300-400 хиляди лева.