Адвокатът на Жана Бергендорф Стефан Атанасов разказа, че веднага след инцидента с катастрофата тя му е звъннала и е звучала напълно адекватно.

„Във вторник вечерта говорих с Жана Бергендорф по телефона. Тя беше абсолютно адекватна и нормална. Неадекватен човек няма да звъни 4 пъти на адвоката си, ще прави други неща", коментира пред Нова телевизия адвокатът на певицата Стефан Атанасов.

Във вторник вечерта Жана Бергендорф беше задържана, след като катастрофира, полицаите й направиха тест и в кръвта й беше установено наличие на кокаин.
„Кола, която се е движила пред колата на Жана е спряла рязко на пешеходна пътека на улица „Раковски" . Жана не е успяла да спре и двата автомобила са се ударили. Очевидно другият участник в катастрофата я е разпознал и е решил да викне полицията. За мен е пълна загадка защо се вика полицията за толкова леко ПТП", зачуди се Атанасов.

„Факт е, че Жана Бергендорф е отказала да даде кръвна проба, но според нея полицаите са я подвели като са й казали, че и двата теста са задължителни, а те не са", уточни той.

В сряда на певицата беше повдигнато обвинение заради това, че е шофирала след употреба на наркотично вещество. Часове след задържането й, Жана Бергендорф беше освободена в сряда. Тя вече е дала кръвна проба и до два дни се чакат резултатите.

„Производството е бързо и ще приключи до една седмица", обясни адвокатът на певицата.

Източник: Novanews.bg, Жана Бергендорф /© снимка: Вирджиния рекърдс