Съдът е запорирал сметките на Венета Райкова и е наложил възбрана върху семейното жилище на водещата, където тя живее със съпруга си и детето.

Това става, след като Юксел Кадриев успява да я осъди на втора инстанция. Самата тя написа във Фесйбук: "Абсурдната държава, в която живеем. Приятели, днес получих Покана за доброволно изпълнение, с която ме уведомяват, че е наложен запор върху банковите ми сметки и е наложена възбрана върху единствения апартамент, в който живеем със семейството ми.

Това е вследствие на спечелено дело срещу мен от Юксел Кадриев – водещ на новините на bTV на втора инстанция. Първа инстанция ме оправда. Предстои да обжалваме пред трета.Делото е заради това, че в „Горещо“ преди пет години ми гостува бившата жена на Юксел и разказа за проблемите си с него. Недоволен от чутото, Юксел заведе дело не срещу нея, не срещу продуцента на предаването и не срещу Нова телевизия, излъчила предаването, а срещу мен.

Това, което сега ме шокира е как за един месец съдия Нели Куцкова взе коренно противоположно решение на това на първа инстанция, без събрани нови доказателства. Нормално ли е преценката на един съдия да бъде коренно различна от другия съдия с едни и същи доказателства, при положение, че законът е един и същ?! Дали с това решение на съда не се ограничава свободата на словото в българските медии? И какво ще последва оттук нататък за другите водещи, които просто ще задават въпроси на гостите си? Интересно ми е също да видя дали сега гилдията, която винаги дава вид на обединена, ще ме подкрепи?".

Тя споделя с приятелите си в мрежата, че единственото, което би могла да направи е да подам молба за обжалване на трета инстанция. Някои я утешават, че ако това е единственото й жилище, не биха могли да й го вземат, но казусът породи дълга дискусия.