Днешният брой на предаването „Усещане за жена” по TV7 беше посветен изцяло на водещата Гергана Стоянова.

Тя отпразнува рождения си ден в ефир с много изненади, сълзи, смях и танци. Гергана седна на мястото на госта, а нейните приятели – актрисата Диана Любенова и готвачът Борис Петров, се превъплътиха във водещи.

Гергана започна предаването в кухнята, като най-накрая доказа в ефир, че може да готви, а не само да включва котлоните на chef Петров. Тя представи на зрителите един от специалитетите си „Рождествено къри”.

За първи път водещата разкри целия си личен живот в ефир. Тя разказа на Диана Любенова за двете си деца и за двата си брака.



„Дъщеря ми Яна е от първия ми брак с Мариян Маринов. Бях на 23, когато се омъжих. Направихме голяма сватба в Троянския балкан, откъдето е Мариян. На сватбата бяха Невена Коканова, Стефан Данаилов. Но двамата пораснахме и се разделихме. Бяхме женени 8 години и до днес сме приятели и си помагаме”, разказа Гергана.

Двамата се разделят по желание на Гери, когато дъщеря им Яна е едва на 2 месеца.

„След това 4 години бях сама”, призна водещата.

Синът й Боян е от втория й брак с оператора Венелин Георгиев. Стоянова разказа, че любовта им пламнала в студиото на предаването „Иначе”, което тя водила, а той снимал.



„Този път на него му се случи да порасне”, обясни Гергана скорошната си раздяла.

„Мисля си, че някой ден той ще съжалява за тези изпуснати моменти с децата”, почти се разплака в ефир водещата.

Тя призна, че вторият й развод съвсем не е като първия и в момента не иска нито да чува, нито да вижда Венелин, защото неговото „порасване” е наранило всички в семейството. „Последната му реплика беше „Искам да покажа, че и аз ставам за нещо!”, допълни Гергана.

Бурята от емоции в студиото на „Усещане за жена” беше напълно завихрена от проф. Надежда Сейкова, преподавател на Гергана във ВИТИЗ, която отправи специално пожелание към любимата си ученичка.

Сред изненадите за Гери бяха още сестра й Мирослава и скайп-разговор с майка й Недка и любимата й леля Мара. Всички разказаха най-сладките си спомени с водещата.

„Тя беше фина, бяла принцеса с тънки пръстчета, а аз минавах между другото”, спомни си по-малката й сестра. Мирослава разказа, че като деца се налагало често да защитава Гергана и да се бие за нея. „Беше като принцеса и беше много гнуслива. Дори помня, че накара майка ни да ушие ръб през средата на чаршафа, че като си лягаме заедно да не преминавам ръба и да я докосвам”, разсмя се сестра й.

Водещата си спомни още как за малко да се откаже от актьорската професия.

„Бях приета дизайн на текстил в Сливен и имах гадже моряк в Бургас. Но много исках да уча във ВИТИЗ. Взеха че ме приеха и като разбрах – страшен рев какво да правя с гаджето. Реших да се откажа от ВИТИЗ, скъсах документите и се качих във влака за Бургас да се прибирам. Ама рева не спирам, а срещу мен две циганки. Като им казах за какво рева, едната ми вика:

„О, я иди си се омъжи, къде си тръгнала да учиш”... и аз се разревах съвсем, защото разбрах, че като съм се отказала от ВИТИЗ значи мисля като тези циганки. Като слязох на гарата в Бургас цялата бях в херпеси. Но майка ме посрещна и ме успокои, че нейната приятелка в София ме е записала. Извадила ми документите от боклука. И аз пак рев – какво ще правя с гаджето”, разсмя се Гергана.

Chef Петров пък провокира водещата да признае какви ритуали има всеки ден преди ефир. Оказа се, че Гергана предпочита да запази тишина точно преди да запоне предаването, за да си представи лицата на най-любимите си хора. Това я успокоява.

„След това се кръстя и три пъти казвам „Бог напред и аз след него!”. Винаги влизам с десния крак”, допълни Гери.

Като дете е имала разностранни интереси. Тренирала е лека атлетика. Дори има медали от кросово бягане. Искала е да стане и учителка по руски, треньорка по лека атлетика, да се занимава с мода.

Танцувала е 10 години народни танци. Именно народните танци бяха и последната изненада за водещата, която демонстрира в ефир, как се надиграва с професионалните танцьори от ансамъл „Гераци”.