С пълен салон и бурни аплодисменти по време на целия спектакъл Драматичният театър в Търговище закри сезон 2017-2018. Дългоочакваната премиера на „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир под режисурата на талантливата Надя Асенова, оправда очакванията за представление, за което тепърва ще се говори и пише. Тя съвпадна и с вълшебната вечер на Еньовден по стар стил.

Асенова, която има в кариерата си множество успешни спектакли и актьорите - Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев,  са създали интригуваща версия на прочутата Шекспирова класика, в която богове-гиганти, летящ елф и вълшебно биле забъркват любовни каши под магическия взор на Луната. И всичко това, на фона на великолепен декор и костюми. Сценографията е дело на Тодор РАЙКОВ, а костюмите – на Анелия РАЙКОВА.

Освен Оберон и Титания, които се движат като същества от легендите върху кокили /в ролите – Божидар Попчев и Славяна Любомирова/, друго от ефектните решения е елфът Пък, който лети на сцената и плува с Луната /в ролята е атрактивният преподавател и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ, и актьор Камен Иванов/.

От екипа на спектакъла издават, че научаването на актьорите да ходят върху кокили е отнело двумесечни репетиции. Божидар Попчев е познат на публиката от многобройните си роли си в десетки представления, а Славяна Любомирова има номинация „Аскеер” за ролята си в „Гераците” на проф. Илия Добрев.

Доайенът Любомир Фърков, когото театралите познават както от сцената, така и от киното, също е в екипа на спектакъла. Той играе ролята на Княза, който във версията на Надя Асенова се превръща в любовния блян на Титания – магарето.