Нищо не може да сломи духом актрисата и бивша тв водеща Бианка Илич, която зрителите помнят като Супер Бианка от шоуто на Иван и Андрей. Преди време тя обяви, че се бори с рака на гърдата. Даже и коварната диагноза... Нещо повече - въоръжена с позитивизъм и решена да превърне тумора в част от живота си, но не и в края му, борбената българка е подхванала нов филмов проект, върху който вече работи, научи ПИК.


Сблъсъкът с болестта вдъхнови Бианка Илич да заснеме документален филм за хората, живеещи с рака, които тя нарича "супер герои", и техните вдъхновяващи истории за оцеляването им."Идеята за филма ме осени в момент, в който имах нужда от мотивация. Търсех начин как да помогна на другите като мен. Фокусирах се върху създаването на този филм. Това ме тласна и физически, и психически, да продължа моята борба. Аз вярвам, че ракът ще бъде само една глава в живота ми, а не краят на моята история.

Моята диагноза беше като пробуждане, за да се съсредоточа върху това, което обичам в живота си и да се обградя с позитивизъм", сподели Бианка. Документалният филм проследява историите на 20 души с различни видове рак от всякакви възрасти и от цял свят, научи в аванс ПИК. Много от хората, с които Илич се е запознала по време на дългия престои в болницата, където я подлагат на изтощителна химиотерапия, също ще участват в проекта й. Премиерата на документалния филм ще бъде на Световния ден за борба с рака - 4 февруари 2020 г.Последният цикъл химиотерапия Бианка Илич приключи в началото на миналия месец.

Тъй като последното вливане съвпадна с рождения й ден на 5 юни, най-близките приятели на актрисата й спретнаха подобаващо изписване с болницата