Изключително нелеп гаф, толкова дълбоко ироничен, че вероятно наистина е неволен, сътвориха от Би Ти Ви навръх Великден.

Точно в полунощ, по време на празничните богослужения телевизията предаваше третата част от култовата екшън поредица „Умирай трудно". Очевидният паралел между заглавието на филма и чудото на възкресението хвърли в потрес обикновените зрители, а служители на БПЦ се зарекоха да не оставят богохулственото изпълнение да се размине безнаказано.

Омазаният с кръвта на безбройните разстреляни източногермански терористи потник на Брус Уилис се явяваше като някаква жалка метафора за плащаницата от Торино, запечатала раните на Спасителя. Плешивото теме на американската звезда пък беше контрапункт на трънения венец, пише ''Всеки ден''.

Докато другите водещи канали предаваха директно от храм-паметника „Александър Невски", или поне се задоволиха с исторически творби с религиозно-историческо съдържание, Би Ти Ви непоколебимо заложи на екшън жанра, при това със заглавие, което изглежда умишлено избрано за саркастично намигване към най-светлия християнски празник.

Църквата все още не е излязла с официално становище по случая, но първи сред богослужителите реагира станалият известен с лечителските си практики видински отец Михаил. Той се зарече да сезира СЕМ, а впоследствие и прокуратурата, тъй като случилото се е „груба подигравка с вярата и традициите на българския народ".

Отчето се прочу в последните години с практикуването на „елеосвещение", или маслосвет - едно от християнските тайнства, с което помага на голям брой страдащи от различни заболявания в крайдунавския регион. Михаил от известно време е на нож с традиционните практики на църквата, която смята действията му за неканонични, но по въпроса с мръсния потник на Брус Уилис всички са на едно мнение. Подигравката, дори и неумишлена, заслужава поне извинение от страна на медийното ръководство.