Тази година на Петровден армия от хора в червени тениски и червени прозрачни дъждобрани тичаше ентусиазирано в дъжда в центъра на София.

И не, не беше част от хореография на агитката на ЦСКА, а от една много специална игра. Става дума за Риалити играта на Мтел, в която се преследваха супер герои за супер награди, а самите супер герои вече се превърнаха в рекламни лица на Мтел и „Най-бързата 3G мрежа“.

Играта представляваше търсене или онова, което на английски се нарича quest** - участниците търсят даден обект, като за целта преминават през различни изпитания. След масиран анонс в медиите (хартиени, електронни и онлайн), както и в нарочни немедийни акции повече от 3500 участника се регистрираха на сайта на Мтел. За да участват, те трябваше да изтеглят специално създадено за целта Android приложение на своите смартфони.

И така, в уречения ден почти 1000 души се събраха на пилоните на НДК, където DJ Marten даде старт на играта в колебливото време.

При стартиране на приложението (там - на пилоните на НДК) на екраните се появи силуета на първия супер герой върху карта на София, за да покаже следващата дестинация на участниците – в случая малкия парк зад хотел Хилтън. Хората хукнаха натам и тогава вече сериозно заваля. Следвайки картата в смартфоните си, участниците достигнаха указаната цел, където, върху малка сцена, ги очакваше търсената от тях супер героиня – „Максималната скорост“. Последваха 3 въпроса. Първите петима, отговорили вярно, получиха чисто нови смартфони Sony Xperia Z. И отново включиха приложението, за да открият тайното място на следващия супер герой – стадион Раковски, и отново се понесе колона от дъждобрани и чадъри. Вече валеше неистово.

На стадиона ги очакваше изненада. Маскиран като „Светкавичната скорост“, състезателите посрещна легендата Йордан Йовчев. Отново последваха 3 въпроса, като този път тримата най-бързи с верен отговор получиха таблети Sony Xperia Tablet Z. За отбелязване е, че и смартфонът, и таблетът са водоустойчиви, така че завесите от дъжд не уплашиха никого.

Третият старт на приложението разкри пред участниците третия обект на преследване, а именно – колата на супер героите – чисто ново MINI One с уникален „светкавичен“ дизайн. Проливният дъжд не уби ентусиазма и всички се отправиха смело към  Южния парк. Тук сцената донесе още приятни изненади – изпълнения на Графа и балет Дива и... дългоочакваната голяма награда – червеният гигамобил за участника, отговорил първи на поставения въпрос. Ключовете връчи Андреас Елснер, Маркетинг Директор в Мтел.

Получи се един прекрасен Петровден. Напук на дъжда.

*Петровден е на 29 юни.

**Quest - търсене