Амбър Хърд – съпругата на Джони Деп, е обвинена от властите в Австралия в незаконен трафик на двете кучета на актьора, които миналия месец бяха заплашени от евтаназия, след като влязоха незаконно в страната.

Съдебните власти в Австралия са повдигнали официални обвинения на Хърд през тази седмица, тъй като е довела незаконно двата йоркширски териера на актьора – Пистъл и Бу, в страната. Джони Деп беше там за снимките на поредния филм от поредицата "Карибски пирати".



По тези обвинения, както и за представяне на фалшиви документи, Хърд ще трябва да се яви пред съда в Куинсленд на 7 септември. Ако бъде призната по първото обвинение, тя може да получи наказание от до 10 години затвор и глоба от близо 102 000 австралийски долара (около 75 000 американски долара), а по второто – една година затвор и глоба от 10 200 австралийски долара.



Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период, пише БГНЕС.