Съпругът на Ивет Лалова Симоне Колио бил девствен, преди да се срещне с българката. Това разкри майката на спортиста Дита.

„Момчето ми спази всички традиции в нашия край“, разказва 81-годишната свекърва. „За него Ивет е първата жена. За нея не знам. Затова в първата им брачна нощ намерихме момиче на 18 г., родителите, на което ми гарантираха, че е недокоснато от мъжка ласка. Тази девойка подаде бялата нощница на Ивет, преди двамата със Симонe да си легнат. Такъв е обичаят“.

По време на католическата сватба, спринтьорката „изиграла“ и своята девственост, какъвто е обичаят на Апенините. След като гостите се уверили в „невинността“ на двамата се отправили към абатството „Сан Пасторе“, където започнал големия купон.

Всъщност Ивет и Симоне живеят заедно от няколко години и имат къща в Ристи. В момента двамата търсят по-голямо жилище, тъй като се надяват скоро да станат родители и домът им да се разрасне.

33-годишния Колио минава за срамежливец и доста трудно направил първата си стъпка към Ивет. Няколко години той само се възхищавал на спринтьорката, без да смее да я заговори.

Накрая обаче се престрашил и двамата бързо се събрали. Двойката е официално заедно от 2009 г., пише „България днес“, цитира hotarena.net.